Wat doen wij?

Als seksualiteit een uitvlucht of troost voor je is kan het obsessief en onbeheersbaar voelen. De schaamte en schuldgevoelens over zelfbevrediging, porno, chatten, seksuele verhalen of iets anders wat je seksuele opwinding geeft, kunnen groot zijn. Je durft er mogelijk met niemand over te praten. Seksualiteit is bezoedeld geraakt. Het is losgekoppeld van liefde en geeft je nu gevoelens van onreinheid, smerigheid en duisternis. Je merkt dat het niet lukt om jezelf hiervan te bevrijden.

Veilige omgeving
De groepstherapie van 'eenzame seksualiteit' biedt jou een veilige omgeving om in een traject van meerdere bijeenkomsten op zoek te gaan naar vrijheid. Doordat je echt je verhaal mag delen, kunnen we samen nadenken over wat de achterliggende redenen en motieven zijn van jouw gedrag. Je mag gaan ervaren wat vrijheid is in Jezus Christus.

Geheimen delen in de groep
Het vinden van herkenning en erkenning bij elkaar is vaak enorm helpend. Het kan een grote stap zijn om je geheimen te delen in een groep. Ondanks dat zien wij dat het deelnemers heel veel oplevert. Je kunt oefenen om eerlijk te zijn, oefenen met veranderen en zorgen voor jezelf in een veilige omgeving.

Groepsbijeenkomsten
In de groepsbijeenkomsten geven we een combinatie van therapie, persoonlijke vorming, psycho-educatie en geestelijke opbouw. Je mag van ons verwachten dat we zorgen voor een veilig groepsklimaat waar je wordt geconfronteerd met jezelf. Jouw seksuele verslaving staat niet primair centraal, maar wie je bent, hoe je in het leven staat en hoe jouw relatie met de Here Jezus is.